vineri, 26 februarie 2010

Rama si portret


Mai demult urmaream blogul Rama si portret dar la un moment dat nu au mai postat lucruri asa ca am uitat de el. L-am redescoperit zilele trecute si vad ca au pastrat ideea de la inceput. Hainele sunt prezentate frumos pe doua fete dragute iar blogul are o linie simpla. Nu am comandat inca nimic de la ele asa ca nu pot sa va spun care este calitatea hainelor insa par ok din poze. Motto-ul lor este "Inspiraţie şi zâmbet pentru fiecare!" E o placere sa navighez pe blogul lor si o fac zambind.

marți, 23 februarie 2010

Sustin listele negre!


Pana acum am scris diverse lucruri despre diverse bloguri dar nimic despre cele care comanda si nu ridica de la posta coletul. Nu stiu de ce pierd timpul pe bloguri si fac comenzi degeaba. Probabil ca se plictisesc si apoi isi dau seama ca nu au bani, sau au gasit ceva mai dragut in alta parte. Ar putea avea bunul simt sa anunte ca nu mai sunt interesate sa cumpere. Stiu foarte bine cum e sa stai la coada la posta pentru un colet care uneori nu depaseste suma de 20-30 lei si apoi sa te trezesti ca se intoarce iar tu ai platit taxa de expediere (care incepe de la 7 lei) si trebuie sa mai platesti si returul. Timpul pierdut nu-l mai punem la socoteala.

Cand au aparut listele negre mi s-au parut a fi o idee foarte buna. Cele mai bune exemple le gasiti pe Lista cea mai neagra si pe Vintage Lover's Pub . Aproape fiecare blog are cate o lista mai mare sau mica, mai detaliata sau nu. Va spun sincer ca dupa ce au inceput sa apara listele acestea si imi facusem si eu una pe blogul meu numarul de colete neridicate a scazut simtitor.

Fiecare fata care comanda ceva de pe blogul meu era "verificata" printr-un simplu search pe Google. La fel si adresa de livrare. Am gasit o data numele unei fete care comandase pe o astfel de lista si am cerut plata in avans intr-un cont bancar.

In ultimul timp am observat ca unele fete de pe listele negre au inceput sa citeze tot felul de legi prin care incearca sa demonstreze ca e ilegal sa le fie publicate numele. Cred ca ar fi fost mai simplu daca incercau sa rezolve aceaste probleme cu fetele pagubite.

Din pacate intotdeauna vor exista astfel de situatii. Depinde de fiecare sa reuseasca sa le evite cat mai mult.

vineri, 5 februarie 2010

A naiba coincidenta!









Azi am fost sa ridic un colet de la posta si la intoarcere am trecut pe langa magazinul cu pret unic 12 lei. Am intrat sa vad ce mai e pe acolo si sa vedeti coincidenta!Am facut poze cu telefonul ca de obicei sa vi le arat.

Am scris de dimineata despre gentuta alba si despre Sifonierul cu surprize neplacute. Nu m-am inselat asupra blogului pentru ca la "12 lei" era si o geaca pe care o gasiti si pe blogul acela.Proprietara incearca sa ne convinga ca ar merge pentru discoteca. Ce gluma buna! Poate pentru discoteca din sat!

Totusi mi-am cumparat si eu o centura de acolo pentru ca mi-a placut catarama. Cum vi se pare? Poate maine o gasesc pe vreun blog... vintage eventual.

Nu dati banii pe prostii, luati banane la copii





















Tot ce imi doresc de la blogurile cu haine este sa nu se mai exagereze.Ma refer in principal la preturile exagerate pentru toate vechiturile gasite prin casa sau pentru lucrurile cumparate pe bani putini din magazin.Eu inteleg ca e criza si avem nevoie de bani dar sa nu ne batem joc unii de altii.

Am intrat pe blogul Sifonierul cu surprize si...supriza!!Domnisoara respectiva ne informeaza ca "anul acesta se poarta...plicurile!". Si ce vad acolo?! O gentuta alba, din piele (liar,liar,pants on fire!), super trendy! Pret: 48 lei!!!!!Scumpe dom'le,scump!Dincolo era mai ieftin!
De unde stiu ca dincolo era mai ieftin?!Pai am si o gentuta la fel cumparata asta-vara.Si am dat 20 lei pe ea. Sa nu-mi spuneti ca preturile difera de la un magazin la altul ca stiu asta. Gentutele respective au fost atat de raspandite asta vara incat le-am vazut pe toate culorile in multe magazine. Le-am vazut si cu 15 lei iar cel mai mare pret a fost 25 lei. Si cum suntem inventivi punem o fundita taiata din ceva gasit prin casa si pretul cresteee (ca doar are si ceva handmade, e unic, efortul depus trebuie rasplatit). Daca mai adaugam si taxele postale...Am facut o poza si cu gentuta mea ca sa nu trebuiasca sa ma credeti pe cuvant.

Sifonierul cu surprize mai vinde si "Clame de prins parul Louis Vuitton si elastice foarte sic, Burberry". M-a bufnit rasul cand le-am vazut. Cate de tampite ne crede?! Sau le-a numit asa sub forma de gluma iar eu nu am simtul umorului prea dezvoltat?!Scrie "Kalaifu" (!!!!) pe ele! Ce prostii viseaza fata!

Ca tot am ajuns la Vuitton si Burberry, uitati cate genti vinde Fashion By Cimmon . Ce cumintele stau insirate pe lenjeria no name.


Alta chestie...ce cauta incaltamintea rupta pe blog??Sa va povestesc ca mi-am luat si eu teapa o data cu o pereche de sandale.Am intrebat daca au vreun defect si nuuuu,erau in perfecta stare asa ca le-am comandat.Cand le-am primit... teapa!Erau rupte!Am cerut explicatii si tipa aceea mi-a zis ca de fapt nu erau ale ei si nu stia dar le pot repara usor la un cizmar.Si acum ma enervez cand ma gandesc dar nu am facut scandal atunci pentru ca m-am gandit ca nu mai are rost.V-am zis ca aveam si eu un blog cu haine dar mi-a fost rusine sa le vand acolo asa ca pur si simplu le-am aruncat.
Sa revin la ideea cu care am pornit.Am gasit niste cizmulite cu fluturasi pe blogul Babylonian & Teeny Shop. Descrierea lor este urmatoarea: "Starea produsului : Purtati de 3 ori
Defect : Le-am fortat cand am bagat piciorul in ele si in spate la cizma dreapta,au materialul desfacut pe cusatura cca 1 cm.Banuiesc ca se poate remedia de cineva care se pricepe.Am tot incercat sa fac poze sa se vada dar aparatul nu poate sa redea.Se vede complet in ceata :(
Sunt din material textil cu blanita pe interior.
In poze putin murdare dar vor fi spalate inainte de a le expedia."
Macar ne spune clar care sunt defectele. Le vinde doar cu 20 lei dar mai adaugam taxele postale si cizmarul. Oricum propietara blogului banuieste ca se pot repara,nu e convinsa.Stiti ce banuiesc eu?!Ca cizmele acestea seama cu cele despre care am mai discutat in postarea aceasta : http://diverse-pe-net.blogspot.com/2009/12/taraba-de-12-lei.html . Doar ca in loc de floricele au fluturasi. Va repet:doar banuiesc,nici eu nu sunt sigura. Plus ca pare sincera in prezentarea blogului.


Cam atat pentru azi ca mai am si altceva de facut!Aaaa..uitasem! caut concurenti pentru categoria "Pacaliciul lunii". Poate ma ajutati si voi cu ceva sugestii.


UPDATE 1: Am primit mail de la proprietara blogului Babylonian & Teeny Shop

Sustine ca "Le-am luat de pe alt blog,noi ,cu 45 lei.Le-am purtat fix de 3 ori..." Eu o cred tocmai pentru ca am vazut modelul acesta de cizme cu fluturasi la pretul de 45 lei si pe Taraba vesela. Deci,intr-un fel sau altul o putem considera ca face parte din categoria "pacalitelor".Mai sunt si cazuri in care unele fete posteaza lucruri primite fara sa stie de unde au fost luate si cat au costat.

UPDATE 2: Mailul primit de la proprietara blogului Sifonierul cu surprize

"Dreptul la replica

"Stimata" Lullu,
Am citit observatiile postate de tine pe blogul tau si iti multumesc pentru ca mi-a crescut numarul de vizitatori si am primit si cateva comenzi cu ocazia aceasta.
Tin sa te informez ca geaca de care spui ca as fi luat-o cu 12 lei din vreun magazin gen talcioc, e cumparata de la o persoana care aduce diverse lucruri (de imbracaminte sau nu), din Ungaria. Sora mea a cumparat-o cu pretul afisat pe blogul meu, adica 38 RON, apoi nu i-a mai placut si am pus-o in vanzare. Daca te uiti mai bine, nu e acelasi model (si, banuiesc, nici acelasi material) cu geaca a carei foto ai pus-o, spre .... exemplificare.
Cu gentuta alba, nu ai dreptate. Si ea are povestea ei. Am castigat-o la o licitatie pe okazii, dar cand am primit-o nu mi-a placut ca e prea mica. Vanzatoarea, desi o rugasem sa o masoare inainte, nu a facut-o cum trebuie si asa am intrat in posesia ei. Am plasat-o pe blog initial la 48 RON, apoi am vandut-o la 45 RON, pretul de achizitie. Deci nu sunt vreo escroaca de doi bani, care incearca sa insele oamenii, cum scrii.
Uite linkul aici: http://www.okazii.ro/catalog/35122461/gentuta-plic-cu-fundita.html. Si funtita nu a fost "taiata din ceva gasit prin casa", asa am cumparat-o.
La elasticele de par recunosc, am facut o greseala, trebuia sa scriu gen/stil Burberry si Louis Vuitton, pe care am remediat-o.
Te rog altadata sa te informezi ce si cum, inainte de a arunca cu venin si rautati si de a critica. La fel, pozele sunt sub incidenta dreptului de autor, altadata, daca mai ai nevoie de poze de pe blogul meu, sau al altcuiva, intai cere acordul autorului.
Pe de alta parte, iti inteleg pornirile: sunt multi oameni ca tine, pe lumea asta care, daca nu pot sa construiasca, macar incearca sa distruga si sa distruga ceea ce altii creeaza.
A.B.

http://www.sifonierulcusurprize.blogspot.com "

joi, 4 februarie 2010

La Maison Vintage


Am dat in seara aceasta peste blogul La Maison Vintage. Nu stiu exact ce mi-a atras atentia la el. Si un necunoscator cum sunt eu isi da seama ca nu e mare lucru vintage acolo. Nu inteleg de ce atatea fete care isi fac un blog pentru a vinde niste haine simt nevoia sa aiba cuvantul "vintage" in titlul blogului.Asta nu am inteles niciodata. E o moda?Sau au gresita impresie ca vor "pacali" pe cineva cu asta si vor avea mai multi clienti? Nu pot sa-mi dau seama la ce se gandesc cand isi numesc blogul "vintage...something".

Sa revin totusi... Trecand peste numele neinspirat al blogului mi-a placut cate ceva de acolo.Si pozele sunt foarte bine facute iar hainele arata foarte bine pe modelul respectiv. Blogul acesta este facut simplu, cu o prezentare la obiect, fara alte briz-briz-uri iar cand il accesezi toata atentia se indreapta spre hainele respective.O prezentare ca aceasta te indeamna sa cumperi. Astept sa mai puna lucruri pe blog. Chiar sunt curioasa daca mai aduce ceva pentru ca si preturile sunt mai mult decat accesibile.
Inca un lucru pe care nu-l inteleg este de ce toti isi ridica o fusta lunga pana la subrat,isi prind o curea in talie si zic ca e rochita.Mie nu-mi place si nici nu ma voi plimba vreodata asa pe strada(poate mi-o trage cineva de pe sani ca tot mi-am adus aminte de un filmulet de pe net). In sfarsit,trecem peste detalii...Per total blogul acesta imi place si chiar il voi urmari cu interes.Poate va conving si pe voi.

Sa revenim...Pofta de Shopping


Trebuie sa revin asupra unei postari pe care am avut-o pe blog (desi o fac cu o oarecare intarziere)... Ma refer la blogul Pofta de Shopping care a avut initial niste poze in care isi prezenta hainele de vanzare pe un manechin cam... dezbracat iar dracusorul din mine nu s-a putut abtine sa nu scrie ceva.

Am vazut pe atatea bloguri certuri peste certuri, copy/paste la discutii interminabile pe mess sau pe mail sau tot felul de explicatii incat au inceput sa ma plictiseasca situatiile de genul acesta.
Exact cand ajung la concluzia ca blogurile cu haine nu mai merita atentie pentru ca e o debandada totala apare ceva care imi schimba parerea...pana data viitoare.

Proprietara blogului Pofta de Shopping a abordat problema politicos intr-un comentariu si pe mail.Ii dau dreptate ca bustierele trebuie pozate pe un manechin pentru a fi puse in valoare dar in continuare cred ca fundul domnisoarei respective,oricat de bombat ar fi,nu avea ce cauta pe blog.
Din cate observ pozele respective au fost sterse (desi va spun sincer ca nu este intentia mea sa corectez pe cineva) si au fost postate multe haine dragute de cand nu am mai intrat eu.

Concluzia la care vreau sa ajung este ca raspunsul proprietarei blogului Pofta de Shopping mi-a inspirat incredere si m-a convins ca am etichetat-o gresit. Este o fata cu capul pe umeri cu care se poate discuta si sunt convinsa ca nu va avea probleme cu vreo "clienta".Automat am incredere si in hainele pe care le vinde. Sa nu mai spun ca a fost originala prin faptul ca dupa ce a vazut postarea pe blogul meu a avut o "promotie", adica oferea o reducere persoanelor care au fost deranjate de pozele ei. Imi dau seama ca investeste timp in blog si nu incearca sa pacaleasca pe nimeni. Ii urez sa o tina tot asa si cat mai multe cliente multumite!