vineri, 16 aprilie 2010

Calitatea pozelor de pe bloguri








Ma gandeam sa vorbim putin despre pozele pe care le gasim pe bloguri. Despre haine nu are rost sa incepem o discutie pentru ca ar fi interminabila.
Cand intram pe un blog ne uitam la poze,nu? Ca si cumparator consider ca pozele trebuie sa fie cat mai bine facute pentru a ma convinge sa cumpar ceva. Degeaba se vinde o haina de calitate daca poza e neclara sau e facuta pe un fundal de toata jena.

Ca exemplu va dau blogul haineaccesoriisifardurideosebite.blogspot.com . Am ales acest blog datorita unei mochete foarte,foarte urate! Si datorita unui fundulet ca bonus!

De asemenea, daca luam cateva bloguri la intamplare gasim o mare diversitate de lenjerii de pat. Uneori, in functie de poze, iti dai seama cat de des isi schimba cearsafurile!

Cand am intrat pe blogul hainute-cu-labute am zis "ce dragut e!" pana m-au lovit doua carpete pe pereti!

Pe Coltul cu chilipiruri gasim acelasi lucru, poze facute oriunde, pana si pe masa din bucatarie gasim o pereche de pantofi!

Pe vremea cand aveam blog imi cumparasem niste coli mari albe de la o papetarie (nu mai imi aduc aminte exact cat au costat dar au fost foarte ieftine). Le foloseam sa impachetez colete si faceam poze pe ele. Intindeam frumos o coala pe pat sau pe podea si faceam multe poze hainelor. In felul acesta era un fundal neutru si nu trebuia sa vada nimeni ce am eu prin casa. E cea mai simpla solutie dupa parerea mea. Daca aveti voi si alte metode va rog sa ni le impartasiti.

Putin efort din partea voastra n-ar strica avand in vedere ca vreti sa vindeti ceva. Incercati sa va expuneti "marfa" intr-un mod atragator pentru ca si asta conteaza. E o mare diferenta intre un magazin decent (fie el si online) si o dugheana.

Recapitulam pentru ca unii "nu intelege" : nu rad de ce au oamenii prin casa (asta sa fie clar)! Daca vreti sa vindeti ceva, daca vreti niste bani pe hainele alea uitate prin sifonier vreau sa faceti un efort minim pentru acest lucru!

33 de comentarii:

  1. f bine spus, cred ca trebuia sa te legi putin si de calitatea pozelor in sensul adevart al cuvantului....eu am comandat o rochie de pe un blog crezand ca e crem...si mi-a venit acasa verde fosforescenta! pozele de pe blog sunt de o calitate f joasa, facute ce telefonul si nu se inteleg culorile deloc chiar daca sunt modele ok. vogueconnection e blogul. si am mai gasit o multime de bloguri ce poze cu telefonul si nu se intelege nimic...asta e invatatura de minte pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. anonim, eu am facut schimb si in loc sa primesc ce mi-a zis, adica o posetuta alba si un rimel sigilat am primit o poseta roz facuta din hartie parca si un rimel vai de curu lui bun de aruncat. nu mai comand ever pe net!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu pot sa zic ca am avut doar experiente negative, as minti. Am cunoscut si fete foarte de treaba...si nici nu stiu daca a fost cu intentie sau fata aia chiar nu si-a dat seama ca una e crem/ galben si alta e verde ca marker-ul ala de subliniezi cu el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de fotografii : am intalnit diverse scuze ( in cazurile fericite )pentru culori : "nu e chiar asa de intensa ;se vede gri dar e rosu".Si totdeauna de vima este blitzul! Dragi vanzatori,comercianti nu v-a spus nimeni,nu ati incercat macar odata, de curiozitate,cum arata culoarea in fotografiile realizate la lumina naturala ?!
    Si daca tot ai descis subiectul reprosuri ,ingaduie-mi sa adaug si eu cateva :
    -Material cu aspect tesut(pt.rochii,tricouri,geans etc ,obiecte vestimentare care inca nu se toarna,lamineaza,etc);
    -Diminutivele utilizate in exces: hainute,fustite...chiar si cand masura este de adult;
    -Postarile carora le lipsesc in totalitate masura,dimensiunile,materialul,posibilitatea de a mari imaginea luata ca din avion;
    Si probabil mai sunt...imi pare bine ca ai luat atitudine...ar trebui sa fie mai multe(multi ) ca tine
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  5. e bine ca aduci discutiile astea in tema dar te-ai luat de o chestie de la mine de pe blog care nu e adevarata!! alea nu sunt carpete..e o jignire destul de mare avand in vedere ca "carpetele" alea sunt luate de la magazine indie style din budapesta si facute special ptr design interior!!dc aveam carpeta era "rapirea din Serai" sau ceva cerb cu caprioara....so...it's not true!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. altfel blogul tau e f oka!!l-am citit pe tot si f multe chestii sunt f adevarate!!si eu stiu f multe cazuri in care fetele isi iau haine din second-uri sai f ieftine si le vand la un mega pret!! plus kitch-urile intense si enervantul "vintage" care vad ac se aplica la orice haina!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand am scris ca intindeam o coala de hartie alba si apoi faceam multe poze am uitat sa scriu si motivul pentru care faceam atat de multe. Tocmai pentru ca nu intotdeauna ieseau culorile cum trebuie plus ca incercam sa arat in poze cat mai multe detalii. Uneori, in loc de culoarea mov iesea albastru, in loc de rosu iesea caramiziu...si din aceasta cauza faceam poze si la lumina naturala. Intindeam pe balcon coala alba si fotografiam din toate partile. Exista intotdeauna solutii.

    @Murmu : imi pare rau, nu mi-a trecut prin cap ca ai o camera indie. Mi se pare interesanta ideea si chiar mi-ar place sa vad o astfel de camera. Inca o data, imi cer scuze ca te-am etichetat gresit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, dar poate unii nu au balcon (ca je), asa ca se straduiesc sa faca pozele in casa. Dar, ideea cu colile de hartie e foarte buna.
    Oricum, spor la criticat in scop constructiv! Mai citim, mai invatam..:-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti multumim ca existi! Ar trebui sa fie mai multe ca tine! Idei constructive, sfaturi de urmat si multe bloguri de evitat!
    Bafta in continuare! Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Simplu, cum ai zis tu, ori pui pe pat, masa, jos, usa, unde-ti doreste inimioara, un cearceaf alb sa-ti dai seama ce cumperi.

    Blondie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place aceasta postare a ta, FELICITARI, ”mi-ai descretit fruntea pe ziua de azi”....ha, ha, ha,..........

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-au placut pantofii de pe masa, cred ca aratau mult mai bine in poza si in mod sigur se vindeau mai repede daca erau pusi intr-o oala...HA, HA, HA.....

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi pare rau sa vad ca ma regasesc pe blogul tau si nu tocmai intr-un mod pozitiv! Cu toate acestea, voi privi critica ta dintr-o latura constructiva.
    Crede-ma ca eu sunt prima care si-ar dori din tot sufletul sa realizeze fotografiile intr-un cadru profesional sau cu un fundal adecvat. Din pacate, toata activitatea mea se limiteaza la camera in care locuiesc, iar apartamentul nu este al meu, pentru a-mi putea permite sa fac poze oriunde.
    Si tot din pacate, mocheta mea cea urata este singura pe care mi-o pot permite in acest moment dintr-un somaj si cu un sot care nu a mai primit banii de 5 luni. Poate ar trebui ca lumea sa se gandeasca si la motivele pe care unele persoane le au!!! Nu incerc sa ma scuz sau sa inspir compasiune, pentru ca detest asta din tot sufletul, dar este cel mai simplu sa critici fara sa incerci sa te gandesti si la motivele pe care "tinta" criticilor le poate avea

    De asemenea, daca te-ai fi uitat cu atentie, ai fi remarcat faptul ca in fotografiile mele incerc sa prezint produsele din toate unghiurile: fata, lateral, spate ... daca acei pantaloni sunt unii de plaja si categoric sunt transparenti, nu vad unde este problema. Pe plaja sau in reviste nu vedem astfel de lucruri? Nu inteleg de ce consideri indecenta aceasta fotografie!

    Apoi ma intreb de ce nu am fost data si la rubrica "Asa da!" cu alte fotografii pe care am incercat sa le fac mai profi, ca sa ma exprim putin mai fortat. Daca te vei uita mai cu atentie la una dintre fotografiile postate de tine in articol, vei vedea ca am incercat sa o prelucrez in masura in care mi-au permis cunostintele, in asa fel incat sa se vada cat mai putin din fundalul "inestetic" de care tu vorbesti.

    Oricum, sunt constienta ca atata vreme cat faci ceva, vor exista pareri pro si contra si ma bucur sa le cunosc si pe ambele, insa recunosc ca nu pot sa nu simt un gust amar vizavi de cele negative.

    Si ca sa fac lucrurile corect pana la capat, voi mentiona faptul ca eu sunt posesoarea blogului http://haineaccesoriisifardurideosebite.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu inteleg de ce trebuie sa te scuzi tu prin astfel de explicatii! Eu una sunt o sustinatoare a blogului tau, iar parerea mea e ca d-soara prosesoare a acestui blog e o idee cam geloasa pe "funduletul" tau! Asa ca uite si un vot pro, Ramo!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vreau sa adaug si eu cateva cuvinte pentru fata cu blogul http://haineaccesoriisifardurideosebite.blogspot.com/
    Nu o cunosc personal, insa am cumparat de la ea de mai multe ori, pentru ca este corecta cu preturile, nu baga in ele, ci din contra. Si se straduieste sa dea toate detaliile despre produse inainte, de asta am si revenit de fiecare data cand am avut ocazia cu placere.
    Si, pentru ca a nu lasa loc la interpretari, mentionez ca sunt o persoana care urmareste bloguri in general (e ca un fel de hobby virtual) si nu am fost pusa nicio clipa de ea sa dau acest comment, care poate semana oarecum a reclama, insa am vazut divergentele si am simtit ca trebuie sa opinez, in calitate de cumparator.
    Nu stiu in ce masura conteaza decorul atata vreme cat produsul este unul multumitor.

    In rest, tot respectul pentru ceea ce faci pe acest blog :) Te urmaresc cu curiozitate in fiecare saptamana

    RăspundețiȘtergere
  16. Parerea mea este ca ai un corp frumos, merita vazut, in rest despre reclama pantalonilor nu comentez, ma abtin...........

    RăspundețiȘtergere
  17. Danuta, multumiri pentru cuvintele frumoase si sustinerea oferita :)

    Alis, multumesc frumos pentru aprecierea vizavi de corpul meu! Esti tare draguta!

    RăspundețiȘtergere
  18. domnisoara de pe haine accesorii bla bla blaaaa
    isi vinde o fustita "tutu" cumparata de pe fffunky lolita..si o descrie ca fiind noua :| pe bune? i-auzi

    RăspundețiȘtergere
  19. I-am lasat dsrei Ramo comentariul urmator: Anonim spunea...

    nu ti-ar fi rusine sa spui ca-i noua? e luata de pe alt blog..mai exact fffunky lolita..si apoi o vinzi aici :| mai fetelor, dar voua v-ar conveni sa fiti mintite asa?

    RăspundețiȘtergere
  20. La care dansa imi raspunde mai mult decat jignitor desi se pare ca aici apreciaza criticile constructive..dar de fata cu altii nu se sfieste sa jigneasca in ultimul hal cu un limbaj de pitipoanca.. Pai e frumos dsra "bloggerita"? In loc sa ma faci invidioasa si nesimtita puteai sa nu publici comentariul si sa scrii unul politicos prin care explicai ce si cum. Dar acum sunt mai mult decat convinsa ca nu faci parte din clasa oamenilor educati si meriti ca lumea sa rada de tine si de fundul tau odios. Multumesc si la revedere...

    Comentariul dansei:
    "Draga" mea, desi am spus ca nu voi mai publica commenturi anonime, nesemnate, pur si simplu, nu ma pot abtine sa nu o fac atunci cand vad atata invidie si nesimtire, la un loc. In primul rand, este exclusiv treaba mea blogul de pe care am achizitionat-o, dar, daca totusi vrei sa stii, ai dreptate, este luata de pe blogul mentionat de tine NOUA, NOUAAAAAA! Eu nu am imbracat-o niciodata cu exceptia momentului in care am si realizat fotografia ei, dar ESTE NOUAAAAAAA! Deci, nu vad legatura intre lucrurile pe care tu le spui... Cu ce mint eu fetele? Cu faptul ca am achizitionat o fusta noua, pe care nu am ocazia sa o port si la care renunt in favoarea unei sume de bani modice? Unde e minciuna, "atotstiutoareo"? Esti limitata, sincer, ca si gandire, iar, daca nu ai alta treaba decat a-mi urmari mie tranzactiile, nu pot decat sa ma bucur pentru ca asta inseamna ca sunt extrem de importanta, mai ales pentru tine. Si, inca un lucru, nu mai dati comentarii tampite si lipsite de orice urma de logica pentru ca NU LE VOI MAI PUBLICA! Daca aveti ceva inteligent de spus, va astept sa comentati... altfel, va fi o pierdere de timp pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
  21. si inca ceva "draga" Ramo...pozele profi se fac cu aparate profi..si daca nu stii ce e aia profi, macar intereseaza-te inainte sa scrii asa ceva ca mai degraba te faci de ras modesto

    RăspundețiȘtergere
  22. ok.sunt putin confuza
    de ce persoana care se intituleaza Anonim (o parere/un comentariu se semneaza,sa stii) este atat de iritata de faptul ca fustita este luata de pe blogul fffunky lolita si Ramona,care nu a purtat-o,sustine cu atata,da atata nesimtire ca este noua :)?daca a cumparato de acolo si vrea sa o vanda nu mai este noua sau cum,ca nu inteleg.daca tu cumperi o bluza noua cadou pentru prietena ta de pe un blog,cand i-o oferi nu mai este noua?:).serios,care este logica,nu sunt sarcastica dar pumni sa imi dai de inteleg :).astept raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  23. raspunsul este urmatorul: pe fffunkylolita nu toate hainele sunt noi. chiar si fata de acolo a recunoscut.
    cele noi sunt cu eticheta de nou (etichet de blog ma refer, nu eticheta de carton) iar aceasta nu era :D
    acum ai inteles?

    RăspundețiȘtergere
  24. si nu m-am semnat, nici acolo nici aici (pana acum) pentru ca mi-a fost lene (asa cum si tie ti-a fost probabil lene sa scrii corect) :)
    intelegi? eu i-am mai trimis dsrei un comentariu semnat in care-i explicam ce si cum..daar dansa a ales sa nu-l publice pentru ca bunul simt al sau este foarte..selectiv, sa zicem :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce toanta e si anonima asta "Ana" :))))))) Bai, festiscano, ne-am umflat de ras cand am citit explicatiile tale. Ce tampenie mai mare poate spune cineva ... pai, sa inteleg ca daca primesti o haina cadou de la o prietena si nu iti place sau nu iti vine sau nu ai unde sa o porti si decizi sa o vinzi, gata, nu mai e noua pentru ca ai primit-o cadou? Nu pot crede cata prostie ... Si eu sunt clienta a funkylolitei si chiar am cumparat de la ea, printre multe altele asta vara, si o fusta tutu absolut noua. Oricum, esti frustrata rau

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu nu inteleg pe departe logica acestei anonime Ana. Ciudat mod de a gandi! Juicy, sunt perfect de acord cu parerea ta ... De ce oare mereu cei care nu au nimic de spus vorbesc totusi, ba chiar mai mult ... incearca sa isi explice intr-un mod total ilogic perlele care le ies pe gura? Wake up!!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. :)) Serios acum, se vede de la o posta ca sunteti prietenele acuzatei, dar in fine sa zicem..
    ideea e ca in toata chestia asta, nu a inteles o treaba: daca tot sustine dsra ca este noua de ce nu o dovedeste pozand eticheta fustitei si gata?
    mie asta mi se pare logic :D
    ps: jignind nu dovediti decat ca sunteti needucate

    RăspundețiȘtergere
  28. O haina pe care nu ai purtat-o niciodata dar careia i-ai scos/inlaturat eticheta este noua ! si gata :)

    RăspundețiȘtergere
  29. whatever makes you sleep at night

    RăspundețiȘtergere
  30. Maia, esti dusa fetito! Ti-a explicat toata lumea ca nu ai dreptate, dar, doar pentru ca nu iti convine tie ca esti contrazisa cu argumente pertinente, pui raspunsurile primite pe seama unei asa-zise prietenii cu persoana incriminata de tine. Invata sa recunosti cand gresesti!!!

    RăspundețiȘtergere